Canviar l’escola per canviar el món, noves jornades del projecte europeu REDDSO


Els propers 10 i 11 d’abril, en el marc del projecte europeu REDDSO, tindrà lloc a Barcelona una trobada d’intercanvi d’experiències educatives transformadores. L’objectiu és obrir un espai d’intercanvi entre docents, ONG i altres entitats socials per detectar les claus de l’èxit en el seu treball coordinat i de transformació social.

140212_2435

Hi participaran 15 entitats socials, 9 d’elles ONG de Lafede.cat, i una vintena de centres educatius, la majoria d’ells de secundària, tot i que comptarem també amb la participació de dues escoles bressols i 5 centres de primària.

Les jornades s’obriran amb una conferència que té per objectiu fer memòria i recuperar el llegat educatiu del nostre passat recent. De la mà de dues professores de secundària jubilades i doctores en Història, aprofundirem en els models d’escola pública impulsat a Barcelona a principis del segle XX i durant la República per posar-los en diàleg amb algunes de les tendències educatives actuals, que estaran representades en una fila 0 on comptarem amb mestres i directores de centre en actiu, educadors comunitaris i experts en educació per la pau, en polítiques educatives o en aprenentatge servei.

Pel que fa a les experiències educatives, el ventall és ampli, tocant temes tant diversos com la pau, el medi ambient, el gènere, la interculturalitat, la sostenibilitat econòmica i social o la participació ciutadana i amb iniciatives que van des del Servei Comunitari, impulsat pel Departament d’Ensenyament, passant per les xarxes d’escoles, l’APS, les campanyes o les comunitats d’aprenentatge entre d’altres. I el més important, totes les experiències seran presentades pels seus protagonistes: mestres, professores, ONG i en algun cas fins i tot l’alumnat, que compartiran el seu projecte posant l’atenció en el seu potencial transformador, en la creació de sinèrgies entre centres i entitats o en la identificació dels diferents rols en la implementació de l’educació transformadora.

Les persones interessades en participar us podeu inscriure aquí. El professorat que vulgui obtenir la certificació d’assistència, ha de fer una segona inscripció al web XTEC http://ves.cat/boOm i introduir el següent codi d’activitat: 9000290541.

Programa

Més informació: reddsocat@gmail.com