El 2, 3 i 4 de juliol tindrà lloc la trobada “Recuperem el futur” a Can Masdeu (Barcelona). Es tracta d’unes jornades formatives i d’articulació dels moviments per la justícia climàtica, social i feminista, per tal d’avançar cap a la transició ecosocial.
Lafede.cat ha participat en l’organització de la trobada Recuperem El Futur, que es celebraran els pròxims 2, 3 i 4 de juliol a la Masia de Can Masdeu (Barcelona). Les jornades seran un espai d’articulació dels moviments per la justícia climàtica, social i feminista per fer front a l’emergència climàtica i treballar per assentar les bases de la transició ecosocial. Els tres dies hi haurà formacions simultànies i debats estratègics, com ara “L’antiespecisme, la crisi de la biodiversitat i l’emergència climàtica”; “Justícia Climàtica global: migracions climàtiques” o “Repensem el model: sobirania alimentària per la justícia climàtica.” A la trobada també hi haurà tallers pràctics, actuacions artístiques i concerts. Trobeu el programa complet i el formulari d’inscripcions, en aquest enllaç. Durant el cap de setmana també s’han organitzat tallers i activitats dirigides a infants. Cal inscripció prèvia fins dilluns 28 de juny.
Lafede.cat hi participa com a organitzadores i dinamitzadores de la trobada junt amb Artivist Network, Enginyeria Sense Fronteres (ESF), la Xarxa per la sobirania energètica (Xse) i les organitzacions i col·lectiu que formen la Xarxa per la Justícia Climàtica: Acció Ecofeminista, Animal Rebellion, ClimAcció, Ecologistes en Acció, Entrepobles, Extinction Rebellion BCN, Extinction Rebellion Girona, Fridays for Future BCN, Greenpeace, Novact, Observatori DESC, Observatori del Deute en la Globalització (ODG), Plataforma per la Qualitat de l’Aire (PQA), Revo Prosperitat Sostenible, Teachers for Future i Xarxa d’Economia Solidària (XES).
Aposta per la Justícia ambiental en xarxa
Des de l’any 2018, Lafede.cat va incorporar a la seva agenda el treball per la Justícia ambiental. Des de llavors, s’ha prioritzat la incidència política i l’exigència de coherència entre les polítiques socials, ambientals i internacionals, i la generació de sinèrgies i aliances amb altres actors, i especialment les ONG i col·lectius ecologistes. En l’actualitat, l’eix de Justícia ambiental està format per 17 organitzacions: 14 de federades i 3 no federades com Greenpeace, el Consell de Joventut de Barcelona i ONG Grain.
L’any passat, l’eix junt amb el moviment Fridays for future i l’organització Ecologistes en acció van elaborar el mapa de la conflictologia ambiental sobre els impactes que la ciutat comtal té al món a través de la importació de gas, la indústria tèxtil, la soja, la gestió dels residus, el transport o la pesca; i el passat mes de maig, Lafede.cat va adherir-se al comunicat signat per un centenar d’organitzacions ecologistes i socials sobre la recentment aprovada Llei de Canvi Climàtic i Transició Energètica, que consideraven que aquesta planteja mesures insuficients que no modifiquen el model econòmic i productiu actual.
Informació d’interès