(Català) 21S Debat electoral: quina seguretat per a Catalunya? #eleccions2015


Sorry, this entry is only available in Català. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

El proper dilluns 21 de setembre, Dia Internacional de la Pau, Lafede.cat organitza un debat electoral per conèixer la posició de les diferents forces polítiques sobre la seguretat humana. El tema de les persones refugiades hi serà molt present.

fedecat_set21banner2-2

Enguany Lafede.cat se suma a la crida feta el 1981 per l’Assemblea General de les Nacions Unides que va proclamar el 21 de setembre com Dia Internacional de la Pau i va demanar que es fes servir per enfortir els ideals de la pau a totes les nacions i pobles del món. Lafede.cat considera que les qüestions relacionades amb la pau i la seguretat humana són cabdals per al futur del país, i commemora aquest dia organitzant un debat electoral amb els diferents partits polítics. La cita és a les 19h al Convent de Sant Agustí de Barcelona.

L’acte estarà moderat per Jesús Rodríguez, periodista de la Directa i hi intervindran Anna Surra (Junts pel Sí), Ferran Pedret (PSC) , Esperanza García (PP), David Companyon (Catalunya Sí que es Pot), Antonio Espinosa (Ciutadans) i Gabriela Serra (CUP-Crida Constituent). UDC no ha confirmat de moment la seva assistència. Les ONG organitzaran la primera part del debat al voltant de les demandes incloses al document «La pau global només és possible amb justícia global . 25 mesures per al foment de la seguretat humana».

En línia amb la seva defensa de la justícia global, Lafede.cat fuig de les idees més clàssiques i reduccionistes de pau i seguretat: «la seguretat humana només s’assolirà si es garanteixen polítiques locals i globals sota una perspectiva més àmplia i integral, que tinguin per objectiu el lliure desenvolupament dels pobles a partir del foment dels drets humans». El debat inclourà, per aquesta raó, preguntes sobre el foment de l’acollida i el refugi de les persones migrants, però també sobre la política d’acció exterior o la desobediència civil. El document tracta a més aspectes com la desmilitarització, el treball en favor dels negocis lliures d’armes, l’aprofundiment de la participació democràtica o la fiscalitat justa.

A la segona part del debat s’obrirà el debat al públic, donant veu primer a la fila zero que comptarà amb representants d’Òmnium Cultural, l’Assemblea Nacional Catalana i Súmate. Societat Civil Catalana també ha estat convidada però encara no han confirmat assistència.

El debat serà retransmès per streaming i els hashtags que s’utilitzaran seran #debatfede2015 #eleccions2015.

* Podeu difondre el debat per mail o xarxes socials amb aquest document pdf i aquesta imatge.