(Català) Nova Guia educativa: Aprenentatge Servei & Pau, drets humans i solidaritat internacional


Sorry, this entry is only available in Català. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Ja està disponible la versió on line de la Guia “APS, Pau, Drets Humans i Solidaritat. Noves propostes d’Educació per a la Justícia Global”. La guia es presentarà el proper dimarts 15 de març amb la presència de professors, alumnes i ONG que impulsen iniciatives d’Aprenentatge Servei, i de representants de les institucions que hi donen suport.

APS i Justicia Global

Les ONG i la resta d’actors que impulsen l’Aprenentatge Servei (APS) entenen l’acció pedagògica com una pràctica transformadora amb dimensió política, “orientada a la justícia global i a la igualtat d’oportunitats, i que té com a objectiu apoderar les persones per exercir una ciutadania activa i responsable”. La Guia “APS, Pau, Drets Humans i Solidaritat. Noves propostes d’Educació per a la Justícia Global” és fruit del treball conjunt entre l’Ajuntament de Barcelona, el Centre Promotor d’APS i Lafede.cat.

Què aporta l’APS en el desenvolupament de les temàtiques pròpies de l’Educació per a la Justícia Global?, Com contribueix l’Educació per a la Justícia Global als processos de reflexió inherents a l’APS?, Com es pot convertir una proposta d’Educació per a la Justícia Global en un projecte d’APS?, Com es poden consolidar aquest tipus de projectes en els centres i entitats?. Les respostes a aquestes preguntes es troben a la guia que ha estat concebuda com una eina de treball dirigida a les organitzacions socials i als educadors i educadores que vulguin aprofundir en la temàtica de la pau, els drets humans i la solidaritat a partir de la metodologia de l’APS. El document recull reflexions d’entitats i centres que ja hi estan treballant, i ofereix exemples pràctics i enllaços a documents rellevants.

La guia es presentarà el proper dimarts 15 de març a les 18h al Museu d’Història de Barcelona i comptarà amb la presència del primer tinent d’alcalde de Barcelona, Gerardo Pisarello, la presidenta de la Fundació Jaume Bofill, Isabel Vilaseca i Alba Cuevas, vocal d’educació de Lafede.cat. També hi participaran, Laura Rubio, una de les autores de la Guia, Benjamí Moliné, docent estretament vinculat a les ONG, així com alumnes de l’Institut Montjuïc que presentaran la seva experiència amb el projecte Pam a Pam de SETEM, la Fundació Akwaba amb el seu projecte de #desfemlesdesigualtats, i Maite Villaverde i Ana Úbeda de l’Institut Miquel Biada que presentaran el projecte Bia Banca Ètica.

Aquesta guia ha estat elaborada gràcies al projecte europeu REDDSO, que durant tres anys ha reunit diferents actors al voltant de l’Aprenentatge-Servei amb l’objectiu d’impulsar noves metodologies que facin avançar l’Educació per a la Justícia Global.

Podeu veure el programa del dia 15 aquí. Per reservar la vostra plaça cal que ompliu aquest formulari.