(Català) Presentem les bases de les noves beques europees Devreporter i Eduglobal  


Disculpa, pero esta entrada está disponible sólo en Català. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

El dijous 26 de setembre, de 17 h a 19.30 h, tindrà lloc la presentació de les bases de les noves beques per a la Justícia global de Lafede.cat, que permetran finançar més de 20 projectes comunicatius i educatius d’entitats catalanes en els pròxims dos anys. L’acte serà presencial a la seu de la federació. Inscripcions obertes.

Aquest any, arrenca Connect for Global Change, el tercer projecte europeu de comunicació en què participa la Lafede.cat. L’objectiu és desenvolupar una societat inclusiva on més població de la Unió Europea tingui un sentit de corresponsabilitat per abordar els reptes globals per crear un món més inclusiu, igualitari i sostenible. PEr això, Lafede.cat ofereix més de 20 beques destinades a projectes de comunicació transformadora i d’educació per a la Justícia global de petites i mitjanes organitzacions de la societat civil, que es repartiran en dues convocatòries (2024 i 2025).

La principal novetat d’aquesta edició és que hi haurà dues línies de beques. La Beca Devreporter, enfocada a projectes per a la creació de reportatges fets en col·laboració entre organitzacions de Justícia global i periodistes, i la nova Beca Eduglobal, dirigida a fomentar accions educatives i comunicatives per a la Justícia global en un sentit ampli. Totes dues línies hauran d’incorporar una visió de sud global i amb perspectiva feminista.

 

26 de setembre: presentació de les bases

El dijous 26, de 17 a 19:30 h, es presentaran les bases de les beques. L’acte constarà de tres parts.

  • La presentació de les bases de les beques de l’edició d’enguany, amb la resolució dels dubtes que puguin sorgir.
  • Un conversatori amb entitats juvenils que treballen projectes de comunicació transformadora i d’educació per la Justícia global, ja que un dels objectius d’aquesta edició és fomentar la participació del jovent.
  • Un espai d’enxarxament, amb l’objectiu que es creïn aliances entre entitats, periodistes i organitzacions juvenils de cara a la presentació de projectes.

Per tal de fer una primera aproximació a les beques, Lafede.cat ja va elaborar al juliol unrecull de preguntes freqüents (FAQS) per tal que les persones i organitzacions interessades puguin començar a preparar les seves propostes.

L’acte es farà de manera presencial a l’Espai Arcadi Oliveres (C. Tàpies, 1-3, Barcelona).

 

Mes informació