(Català) Torna la trobada «Canviar l’educació per canviar el món»


Disculpa, pero esta entrada está disponible sólo en Català. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Els dies 14 i 15 d’octubre Terrassa acollirà la IV trobada Canviar l’educació per canviar el món que recupera la presencialitat i es desplaça pel territori, on es podran escoltar a 18 experiències educatives transformadores.

Després de dos anys de pandèmia de la covid19, torna la trobada Canviar l’educació per canviar el món que té l’objectiu donar un impuls a la identificació de pràctiques educatives transformadores en l’àmbit loca, dirigida, especialment, a professorat de primària, secundària i universitat; estudiants de magisteri i pedagogia; educadors socials; entitats que treballen l’educació per a la justícia global; i Institucions i administracions relacionades amb l’àmbit educatiu.

Donar la veu als jovent en la sessió innaugual

La guionista i escriptora de literatura infantil i juvenil, Anna Manso, serà l’encarregada d’obrir la trobada amb un toc d’humor i veu crítica. Després es donarà pas a una taula rodona per escoltar joves activistes i per entendre quins aprenentatges els ha aportat el seu activisme: “Per què el jovent acaba sent activista? Trajectòries educatives i vitals per entendre els processos de compromís social”. Hi participaran Magaly Castillo, de Las Amapolas (grup de teatre de les Oprimides –Nicaragua– ), Ricardo Salinas (Plataforma Global –El Salvador–) i Pilar Sánchez (Sindicat d’habitatge – Mataró –).

Abans de tancar el primer dia hi haurà la taula “Construir societats justes. La importància d’enfortir l’Educació per a la Justícia global des de les institucions públiques”, on hi participarà el Joan Cuevas, director general d’Innovació, Digitalització, Currículum i Llengües del Departament d’Educació; Josep Desquens, director general de Cooperació al Desenvolupament de la Generalitat; Marga Barceló, cap de l’Oficina de Cooperació al Desenvolupament de la Diputació de Barcelona; i David Llistar, director de Serveis de Justícia Global i Cooperació Internacional de l’Ajuntament de Barcelona.

18 experiències d’educació transformadora

Durant la jornada es donaran a conèixer 18 experiències reals d’educació transformadora que s’estan duent a terme a les aules i espais d’educació no formals catalans, amb la idea de poder traslladar-les a altres centres i entitats educatives.

Aquestes experiències treballen temes com la justícia climàtica, les economies transformadores, els feminismes, la interculturalitat crítica, la pau o els drets humans.

moderat per l’educador social Antonio Alcántara i on s’escoltaran veus de joves activistes del nord i sud globals, i Construir societats justes. La importància d’enfortir l’Educació per a la Justícia global des de les institucions públiques, moderat per la periodista local de Canal Terrassa, Laura Contreras, i amb la intervenció d’administracions públiques.

Aspectes logístics de la trobada

La trobada se celebra el divendres 14 d’octubre simultàniament online i a Terrassa de 16 h a 19 h, i dissabte 15 d’octubre només en format presencial a Terrassa de 9.30 h a 14 h. Tot es farà al Centre Cívic President Macià (Rambla de Francesc Macià, 189). Les inscripcions ja estan obertes mitjançant aquest enllaç. El professorat que vulgui obtenir el Certificat de formació del Departament d’Educació, també ha de fer la inscripció al web XTEC fins el 13 d’octubre amb el codi 9000160541. També hi haurà servei d’acollida durant el dissabte al matí de 10 h a 14 h per a infants de 3 a 12 anys, amb aforament limitat i per això cal reservar plaça via formulari d’inscripció.

El grup motor que l’organitza està format per representants de diverses institucions públiques i entitats socials i educatives:Lafede.cat. Centre Promotor d’APS, Escola Lliure del Sol, Departament d’Educació de la Generalitat, l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, Consorci d’educació de Barcelona, Diputació de Barcelona, Ajuntament de Barcelona i Ajuntament de Terrassa.

 

PROGRAMA DEFINITIU COMPLET.