(Català) Què estan fent les ONG per les persones refugiades? 5


Disculpa, pero esta entrada está disponible sólo en Català. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

L’atenció directa i l’acompanyament a les persones refugiades és prioritari. Lafede.cat agrupa ONG que ara mateix treballen a Síria, als camps de refugiades dels països limítrofs, als països de trànsit o en l’acollida de persones refugiades a casa nostra. A Lafede.cat també hi ha organitzacions que s’ocupen d’explicar les causes de fons d’aquesta crisi i d’apuntar els responsables, i aportar dades i solucions. Aquesta feina també és imprescindible.

Foto: Save the children

(Informació actualitzada gener 2018)

Acció contra la fam

Treballa a Síria, LíbanJordània. Des del març de 2017, més 1000 dones refugiades a la ciutat d’Irbid, al nord de Jordània, treballen a un projecte finançat per la cooperació alemana que consisteix a assegurar permisos de treball i cotització a la seguretat social per la feina de recolectar residus sòlids, classificar-los i separar-los al centre cooperatiu local per a destinar-los a reciclatge, reutilització o venda.

Número de compte: CAIXESBBXXX 2100-3006-94-2200826398

Col·laboració i aportacions on line


Acció Solidaria Logística- EREC

El 2016 va estar treballant a l’illa de Lesbos-Grècia en tasques de vigilància, rescat i primera assistència a les embarcacions arribades al far de Korakas i també en tasques de millora d’espais, infraestructures i seguretat contra incendis als camps al nord de Grècia, així com subministrant fruita i verdura a més de 5.000 persones de manera setmanal. També varen desenvolupar un projecte d’assistència ginecològica als camps amb la col·laboració d’organitzacions locals.

Des del desembre de 2017, organitzen una exposició itinerant de fotografies fetes pels nens i nenes del camp de refugiats de Cherso a Grècia, on el 47% de les persones eren menors. La primera parada de la mostra ha estat el restaurant Nimbin de Molins de Rei. Durant el nadal de 2017, han promogut la compra solidària de dolços elaborats per una desena de persones refugiades de Síria i Somàlia que viuen a Cerdanyola del Vallés i Ripollet.

Número de compte: ES46 2013 0441 15 0201070342

donacions@asl.ong


Amnistia Internacional

Ha tret alguns informes com: Por i tanques: Els plantejaments d’Europa per contenir les persones refugiades (novembre 2015), que documenta violacions i abusos greus dels drets humans a les fronteres europees; L’asil a Espanya: un sistema poc acollidor (maig 2016), que denuncia que l’actual sistema d’asil espanyol és discriminatori, arbitrari, obsolet i ineficaç; i Tallar la crisi de refugi: d’eludir la responsabilitat, a compartir-la (octubre 2016), on s’actualitzen dades i es denuncia l’egoisme i inacció de països «rics» en la crisi.

Té oberta una petició perquè el Govern grec traslladi les persones refugiades a les illes gregues a la part continental del país per protegir-les de les fredes temperatures de l’hivern. També l’acció urgent «Stop a la detenció i venda de persones refugiades a Líbia», perquè els líders europeus i libis protegeixin a les 20.000 persones migrades, refugiades i sol·licitants d’asil atrapades a Líbia dels abusos que estan vivint.

Col·laboració i aportacions on line


Associació Catalana per la Pau (ACP)

L’ACP impulsa, juntament amb la Fundació Pau i Solidaritat de CCOO i l’Associació Catalunya-Líban, una campanya d’acció humanitària per a donar suport a diversos projectes que tenen com a objectiu facilitar i fer arribar ajuda urgent a les persones refugiades a Jordània i el Líban.

Aquesta campanya inclou, en coordinació amb l’associació local Beit Aftal Assumoud (BAS) per a projectes d’abastiment d’aliments bàsics a famílies palestines que han hagut de fugir de Síria i que ara es troben als camps de Rashidieh i Burj Shemali, al sud del Líban. També treballa, amb Secours Populaire Libanaise (SPL), en l’adequació d’un centre de salut a la regió d’Akkar, al sud del Líban, i en l’obertura de dos centres d’acompanyament a les dones víctimes de violència que està impulsant l’Arab Women Organitzation of Jordan (AWO) a Mafraq i Irbid, al nord de Jordània.

La campanya contribueix a la defensa dels drets humans i laborals de la població refugiada a Saida (Líban). Està prevista la posada en marxa de tallers i l’elaboració de guies jurídiques sobre els drets laborals i civils, així com la posada en funcionament de quatre serveis mèdics especialitzats, la formació sobre salut i la disposició d’una mesa de concertació on les organitzacions sindicals i socials treballaran per a la cohesió social entre la població refugiada i la libanesa.

Número de compte per aportacions: ES76 2100 3200 9522 0123 3743

Associació d’Educadors i Educadores en Drets Humans

Ha col·laborat en l’edició de la Maleta Refugi de la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat, que conté recursos pedagògics per a combatre els estereotips i afavorir l’inclusió social de les persones refugiades, destinats a alumnat de primària, secundària, batxillerat i persones adultes, i va crear les fitxes pedagògiques 2017-2018 del programa Ciutats Defensores dels Drets Humans del Fons Català de Cooperació pel Desenvolupament.


Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat (CCAR)

Defensa el dret d’asil i els drets de les persones refugiades, alhora que treballa per afavorir els processos d’inclusió social de les persones refugiades i immigrants a Catalunya. Amb aquest objectiu, realitza tasques d’incidència social i política a través de la Xarxa d’entitats Asil.Cat, que defensa el dret d’asil a Catalunya, i la seva participació a l’Intergrup per a la Protecció dels refugiats, del Parlament de Catalunya.

La CCAR gestiona el Programa d’acollida temporal de defensors i defensores de drets humans greument amenaçats de la Generalitat de Catalunya que, actualment, acull dos defensors de drets humans de Colòmbia. També coordina el projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans, que, des del 2013, cada any convida entre sis i nou activistes de drets humans durant dues setmanes a 15 municipis de Catalunya amb l’objectiu de sensibilitzar sobre la necessitat d’una lluita global en clau de drets humans.

Amb una perspectiva de promoció de l’autonomia, des de la CCAR s’ofereix servei de primera acollida, servei jurídic, programes socials (pisos d’acollida temporal, prestacions socials per a persones refugiades o prestacions socials per a persones immigrants en situació de vulnerabilitat social), servei de formació i ocupació, programació d’activitats d’oci o coneixement de l’entorn i servei d’interpretació.

Per altra banda, pública amb caràcter mensual, trimestral o anual, recursos i campanyes d’incidència encaminats a ampliar els coneixements en asil i refugi. Entre d’altres, podem trobar el Butlletí Arquíes, l’Informe Anual de CEAR o el vídeo de l’acció “Rescatem el Nostre Mediterrani” amb la participació de Joan Manuel Serrat.

Per tal de visibilitzar altres formes de persecució i violació dels drets humans, ha elaborat la publicació La invisibilitat de les dones refugiades, i ha creat el recurs web No amagar-se, que aborda el tema del dret d’asil i  les persones LGTBI (lesbianes, gais, transexuals, bisexuals i intersexuals) arreu del món.

Número de compte: ES38 2100 0429 6102 0023 1954

Col·laboració i aportacions on line

Campanyes en marxa:


Comitè Català de l’Acnur

L’Alt Comissionat de Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR) treballa per brindar protecció i assistència humanitària a les més de 64 milions de persones refugiades, desplaçades internes, apàtrides i retornades que són sota la seva empara. El seu objectiu és cercar solucions duradores a la situació de les persones desplaçades a la força fruit de la persecució, les guerres i els conflictes.

Número de compte: La Caixa: ES52 2100 3317 1722 0011 5580 / BBVA: ES56 0182 9260 6102 0003 5290

Col·laboració i aportacions on line

També es poden fer donacions per telèfon via trucada al 902 218 218  o via SMS enviant ACNUR al 28014 (Donació íntegra de 1,20 €. Vàlid per a Movistar, Vodafone i Orange).

Té obertes diverses ciberaccións a la plataforma Change.org https://www.change.org/o/acnur que cerquen el suport de la ciutadania. Disposa de propostes educatives per a centres educatius en l’àmbit forma, no formal i informal de Catalunya.


Creu Roja Catalunya

Treballa tant en l’àmbit internacional com en el català. Des de Catalunya, el 2015 i 2016 va fer dos enviaments d’ajuda humanitària amb material higiènic i de cuina per a 10.000 persones cap a països d’origen i trànsit de la població refugiada. El primer, realitzat a l’octubre de 2015, constava de 1.000 kits d’higiene familiar per 5.000 persones en trànsit per Sèrbia. El segon, del 7 de març de 2016, estava dirigit a Síria i constava de 1.000 kits de cuina per a 5.000 persones. Entre finals d’agost i mitjans d’octubre de 2016, dos delegats catalans de la Creu Roja (de salut i comunicació) es van desplaçar a Grècia. A més, el 2016 va treballar districte de Saida, al sud de Beirut, amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i el FCCD, per donar atenció mèdica i social a població refugiada síria i les comunitats d’acollida.

En l’àmbit català, desenvolupa el Programa d’Atenció a Sol·licitants d’Asil i Refugiats, que ofereix una atenció integral a aquest col·lectiu (social, psicològica, laboral, legal, necessitats bàsiques…). També compta amb pisos socials i amb un programa d’ocupació dirigit a sol·licitants d’asil. El 2017, la Creu Roja a Tarragona ha fomentat la inserció laboral de 53 persones refugiades durant aquest any 2017. Es tracta d’un servei que ofereix l’entitat a les persones que participen en el Programa Estatal d’Acollida Temporal per a Persones Sol·licitants d’Asil i que compta amb una subvenció per part de la Diputació de Tarragona per tal de potenciar els itineraris d’inserció laboral per millorar l’ocupació d’aquestes persones.

A més, durant el 2017 Creu Roja va va realitzar més de 120 intervencions a Catalunya referent a la formació, difusió i sensibilització en Drets Humans , amb prop de 5.800 persones beneficiaries.

Número de compte per recollir fons per al dispositiu d’acollida i integració a Catalunya: ES22 2013 0695 1802 0104 6966

Números de compte per atenció a població refugiada a altres països:

BBVA: ES92 0182 – 2370 – 46 – 0010022227

Santander: ES44 0049 – 0001 – 53 – 2110022225

Banc Sabadell: ES31 0081-5232-2800

Bankia: ES65 2038 1848 3860 0035 9544

Bankinter: ES75 0128 0010 9701 0012 1395

La Caixa: ES28 2100 0600 8502 0196 0066

Banco Popular: ES29 0075 0001 8906 0022 2267

Banco Cooperativo Español: ES86 0198 0500 8020 2205 3421

Col·laboració i aportacions on line

També es poden fer donacions per telèfon via trucada o SMS.


Escola de Cultura de Pau

Fa recerca sobre els conflictes i les crisis sociopolítiques que estan a l’origen dels desplaçaments forçats de població. Duu a terme formació sobre la cultura de pau, els drets humans, l’anàlisi de conflictes i dels processos de pau, la dimensió de gènere en la construcció de la pau, l’educació per la pau i prevenció de conflictes.

Disposa de publicacions especialitzades com l’informe anual Alerta! Informe sobre conflictes, drets humans i construcció de pau que analitza els fets més rellevants de l’any i la naturalesa, causes, dinàmiques i conseqüències dels principals escenaris de conflicte i tensió sociopolítica al món, així com les seves conseqüències pel que fa als desplaçaments de població. Disposa d’un Observatori de Conflictes i Construcció de Pau que ofereix informació actualitzada de manera permanent i d’una Base de Dades de Conflictes i Construcció de Pau. 

Té un web sobre l’agenda de dones, pau i seguretat on hi han informes i guies ràpides per entendre l’agenda sobre dones, pau i seguretat i els diferents temes que la componen i aplicar la perspectiva de gènere a la transformació dels conflictes armats i la construcció de la pau, incloent la dimensió de gènere que hi ha en els desplaçament forçats de població.


Farmamundi

Des de juliol fins a finals de 2017, Farmamundi va promoure l’assistència mèdica d’emergència per a més de 5.350 persones que viuen en camps de refugiats de Síria, Líban i Sèrbia amb clíniques mòbils per donar-los cobertura sanitària. La majoria de les persones beneficiades per aquesta intervenció eren dones i nenes dels camps de Khan El Sheih, a Síria, i dels camps serbis a la frontera amb Bulgària (Dimitrovgrad), amb  Hongria (Subotica),amb Macedònia (Presevo)i amb Croàcia (Sid i Odzaci). També va treballar als camps de refugiats de Shatilla i Burj El-Barajneh, en Líbano, on ja havia intervingut a principis de 2017 amb el Fons d’Emergències de Farmamundi.

A Síria, país on el 70% de la població no té accés a aigua potable i una de cada tres persones no pot satisfer les seves necessitats alimentàries bàsiques, Farmamundi va reforçar la seva col·laboració amb l’ONG local Jafra Foundation for Relief and Youth Development, amb qui ja havia treballat el 2016 oferint assistència d’emergència a població refugiada interna al camp d’Al Yarmouk (Damasc)i a Khan El Sheih, oferint subministrament d’aliments i llet infantil a famílies palestines refugiades en aquest camp.

A Sèrbia, va seguir treballant amb l’ entitat local IDC-Initiative for Development and Cooperation, amb qui l’any anterior havia distribuit aliments, kits higiènics i material d’abric davant l’arribada del fred entre les persones refugiades i en trànsit a la frontera entre Sèrbia i Hongria, concretament a les localitats de Subotica i Sid. També va reclutar, formar i dotar de materials de sensibilització  un equip de voluntaris formats per 20 persones per a l’assessorament a la població migrant, tant en els centres d’acollida, com en els assentaments informals en les dues àrees d’intervenció.

Aquestes intervencions compten amb el suport del Fons d’Ajut Humanitari i d’Emergència (FAHE) de Farmamundi i de convenis d’Emergència que Farmamundi té signats amb diferents finançadors.

Número de compte: ES79 2100 2760 9202 0002 1288 SÍRIA

Col·laboració i aportacions on line


Fundació Autònoma Solidària (FAS)

En el marc del conveni de col·laboració entre la Universitat Autònoma de Barcelona i la Comissió Catalana d’ajuda al Refugiat, la FAS coordina el Programa d’Acollida de persones refugiades a la UAB,  una experiència d’intervenció dirigida a la plena inclusió de les persones sol·licitants de protecció internacional a través de la implicació de la població universitària en el desenvolupament d’accions d’acollida i acompanyament.

A través d’un dispositiu residencial d’acollida, es posa a disposició habitatge i ple accés al conjunt de serveis i recursos del campus universitari. A més, compte amb projecte de voluntariat enfocat a oferir acompanyament lingüístic (organització de classes de suport a l’aprenentatge de la llengua) i social (programa de mentoria social per a l’acompanyament emocional i instrumental). També gestiona demandes d’assessorament acadèmic per iniciar i/o continuar estudis superiors a la UAB i ofereix acompanyament en la inserció al mercat de treball, i organitza activitats de sensibilització i promou l’efectiva participació a la comunitat universitària de les persones sol·licitants de protecció internacional.


Fundació Solidaritat UB

Coordina el Programa de suport de la Universitat de Barcelona a persones refugiades i provinents de zones en conflicte, que el novembre de 2017 va ser guardonat amb el Premi Magisterio. Ofereix beques d’’accés als estudis de grau, postgrau, màster i doctorat i a cursos d’aprenentatge d’idiomes. Ha tramitat places d’allotjament i gestiona un curs de transició als estudis de grau (que engloba aprenentatge intensiu de català i castellà i formació en drets humans, a més de l’allotjament i la manutenció de l’alumnat) cofinançat per l’Ajuntament de Barcelona, i que en la primera edició ha becat 15 estudiants d’Afganistan, Palestina i Síria. . El febrer de 2018 en començarà la segona edició.

Treballa amb altres universitats, a través de projectes europeus, en la identificació i aprofundiment d’experiències universitàries de suport a les persones refugiades, i en el suport a la creació i gestió d’oficines per a l’assessorament de persones refugiades a les universitats de Turquia, Iraq, Líban i Jordània.

Impulsa el projecte Mare Nostrum: Solidaritat local, diàleg i construcció plural de la pau des de l’exili, que pretén contribuir a incorporar la visió multidimensional de les persones refugiades en l’àmbit local, mitjançant una guia de bones pràctiques, la formació de formadors, i l’anàlisi i divulgació de conflictes a través de l’Observatori Solidaritat. 

Ha editat un recull de recursos didàctics i experiències educatives en l’àmbit del refugi, i impulsa un projecte de suport a la realització de treballs de recerca de batxillerat sobre el conflicte de Síria.


Fundipau

Duu a terme activitats de sensibilització, d’educació per la pau i de denúncia per donar a conèixer les causes que provoquen que milers de persones es vegin obligades a fugir de casa seva  i fa propostes per avançar cap al desarmament.

Ofereix l’exposició itinerant ‘Refugiats, per què?

Participa en la publicació d’informes sobre les exportacions espanyoles d’armes per vetllar que no contribueixin a la vulneració dels drets humans.

Va prendre part activa en l’aprovació del Tractat sobre Comerç d’Armes internacional i col·labora en el seguiment del seu compliment.

Organitza i participa en conferències i taules rodones sobre les refugiades i els motius del refugi.

Col·laboració i aportacions on line


Justícia i Pau

Ofereix xerrades, debats i tallers a entitats i escoles sobre la realitat i els drets de migrants i refugiats i la seva inclusió. El seu equip investigador també produeix publicacions especialitzades.

Número de compte: ES57 1550 0001 2800 0078 5725

Col·laboració i aportacions on line


Mans Unides

Des de fa fa molts anys desenvolupa materials educatius orientats a formar els nens i joves en l’educació per al desenvolupament, per tal d’educar en valors a favor de la justícia global. Ofereix activitats per a la classe, contes, exposicions, concursos escolars, jocs, còmics, dibuixos animats… i el  Festival de Clipmetratges, un concurs escolar de vídeos d’1 minut amb temàtica solidària i compromesa. El concurs escolar de cartells i el concurs escolar de relats tenen també una gran acollida per part de la mainada i del professorat.


Metges del Món

Per tal de recuperar l’atenció mundial cap a Síria, on sis milions de persones han hagut d’abandonar la seva llar, ha llançat la campanya App Síria, que recull testimonis de persones refugiades i afectades pel conflicte armat.

Presents en totes les etapes del viatge de les persones que busquen refugi a la Mediterrània, des de les zones en conflicte, a les zones de trànsit i fins a l’arribada (Mapa explicatiu dels projectes). Treballa donant suport mèdic i psicosocial a les persones migrants i refugiades que arriben amb trastorns, malalties o que han patit agressions sexuals i/o violència de gènere. Se les acompanya per tal que puguin demanar responsabilitats a les administracions pel reconeixement dels seus drets.

A Espanya i Catalunya promouen dins la població d’acollida, des d’un enfocament de gènere i de drets humans, el respecte per les persones migrades, donant a conèixer la seva realitat i els drets que se’ls vulneren (especialment al dret a la salut) a través de campanyes de comunicació i intervencions d’educació transformadora per a una ciutadania global (tallers, documentals i exposicions en l’àmbit d’educació formal i no formal).
Número de compte: ES93 0049 0001 5928 1001 0006

Col·laboració i aportacions on line

Novact

A Jordània i Kurdistan, Novact està treballant amb “joves refugiades, desplaçades internes i de comunitats d’acollida” en la prevenció de l’extremisme violent. A Mafraq, ciutat al nord de Jordània que acull 28.664 persones refugiades, desenvolupen un projecte en aquesta línia, que té el suport de la campanya “Casa Nostra, Casa Vostra“.

A la zona Euromediterrània, que és la seva àrea prioritària de treball, Novact ha posat en marxa l’Observatori per a la Prevenció de l’Extremisme Violent -OPEV on han pogut analitzar “com les lleis antiterroristes estan vulnerant drets bàsics dels estàndards internacionals en matèria de drets humans”, el que afecta a la tasca dels defensors i defensores de drets humans arreu.


Oxfam Intermon

Síria, Jordània i Líban: Continuen treballant a Síria proporcionant aigua potable, sistemes d’higiene i suport bàsic a les persones afectades pel conflicte a ciutats com Alep, Homs, Hama, Idlib, Tartous, Qunaitra, Swedaa, Daraa, Damasc i la zona rural propera a la capital de Síria. A Síria donen suport a gairebé dos milions de persones. També han atès a mig milió de refugiats que viuen al camp de Zaatari a Jordània i als campaments informals de Líban. Fora de Síría han treballat amb46.000 personas a Jordània i prop de 85.000 al Líban proveint-los d’aigua potable, diners en efectius i subministres d’ajuda.  El març de 2017 Oxfam Intermón alertava que Estats Units i la Unió Europea i els seus Estats membre estanbloquejant l’entrada de la població síria que reclamava al Govern espanyol que complís amb la quota promesa de persones refugiades, la majoria de nacionalitat síria.

• Grècia: Treballen a l’illa de Lesbos per atendre els refugiats i migrants que arrisquen la seva vida al Mediterrani i els ajuden a millorar el seu accés a informació i serveis.  Van suspendre la seva activitat al camp de Moria com a protesta per la seva conversió en un centre de detenció. Amb altres organitzacions, fan pressió al govern grec i els Estats de la Unió Europea perquè traslladin les persones refugiades als camps de les illes gregues al continent. perquè tanqui els camps no adequats i translladi a tothom a allotjaments segurs. Han instal•lat, també, dutxes i banys i reparteixen aliments i vals per menjar.

 

• Itàlia: Ajuden a persones que arriben a Itàlia pel Mediterrani proporcionant serveis bàsics per les seves necessitats immediates, un lloc d’acollida i donant suport legal i psicològic. La feina es fa a l’illa de Sicília i a zones de la Toscana i Florència.

• Sèrbia: Amb el tancament de la ruta dels Balcans, segueixen treballant amb les persones que s’han quedat varades als camps habilitats als punts fronterers. Proporcionen articles de primera necessitat però sobretot informació i suport legal perquè puguin demanar asil i no optin per rutes perilloses o caiguin en mans de màfies.

Números de compte:

La Caixa – ES21 2100 0765 80 0200210940 – / Caja Madrid – ES89 2038 8978 19 6000248468 / Catalunya Caixa – ES80 2013 0500 12 0214039610 / Banco Santander – ES58 0049 1806 91 2111867533 / Bankia – ES49 2038 8978 10 6000234303

Col·laboració i aportacions on line


Save the Children

Treballa donant suport als infants al llarg de tota la ruta que estan seguint els refugiats i migrants. Treballa als països d’on fugen – Síria, Nigèria, Somàlia, Sudan i Líbia- i als països de trànsit –Turquia, Egipte, Hongria, Itàlia, Grècia i Sèrbia. També està present als països de destinació com Itàlia, Noruega, Suècia, Finlàndia i Alemanya per assegurar que els infants entenguin els seus drets i tinguin accés a cures i suport.

Fa més de cinc anys varen desplegar els seus equips d’emergència per fer intervencions humanitàries a Jordània, Líban, Iraq, Egipte i Síria, on actualment treballen per satisfer les necessitats bàsiques dels i les refugiades.

El 2017 tenien funcionant espais segurs a tota la regió on imparteixen educació no formal per a totes les criatures mitjançant activitats de lleure i temps lliure i estaven desenvolupant un programa d’alimentació per a infants i joves als camps de refugiats de Jordània; a Egipte i  Síria contaven amb una campanya de vacunació  d’Hepatitis A i polio respectivament. al nord de Síria havien posat en marxa centres mèdics d’atenció primària i centres especialitzats en parts amb atenció les 24h.

Cada mes reparteixen 544 tones d’aliments al camp de refugiats de Za’atarimbé duien materials bàsics com kits de cuina, d’hivern o d’higiene a famílies refugiades al nord de Síria, i havien distribuit tendes d’acampada la població que estaven fugint tinguessin un refugi adequat. També treballen amb transferències d’efectiu i amb projectes d’agricultura als nord de Síria per tal que les famílies es puguin equipar i aconseguir  llavors per a autoabastir-se.

Per tal d’evitar la transmisió de malalties i millorar les condicions de sanitat, higiene i aigua de les famĺies i criatures, realitzen campanyes de promoció de l’higiene personal a Iraq, Síria i Líban: distribueixen kits d’higiente, instal·len letrienes i a Síria treballen per reconstruir els sistemes d’aigua, portar aigua potable i reduir-ne la despesa.

Números de compte: Santander ES13 0049 0001 5224 1001 9194 / CaixaBank ES89 2100 1727 1202 0003 2834 / BBVA ES83 0182 5502 5800 1002 0207 / Bankia ES81 2038 1004 7168 0000 9930

Col·laboració i aportacions on line

També es poden fer donacions per telèfon via trucada o SMS.

Té oberta la ciberacció «No més morts de nens tractant d’arribar a les nostres fronteres» Adreçada a Mariano Rajoy


SOS Racisme

Denuncia el racisme institucional dels governs que no compleixen les obligacions que tenen amb les persones refugiades; i que fan una política migratòria que causa morts. Defensa la llibertat de circulació per a totes les persones, el dret de decidir on es vol viure com un dret fonamental.

Des de fa 25 anys, gestiona el Servei d’Atenció i Denúncia per a Víctimes de racisme i xenofòbia que ofereix atenció a “qualsevol persona que sigui discriminada pel seu origen, nacionalitat, color de pell, cultura o religió”. Durant el 2016 va brindar assessorament, acompanyament i representació jurídica a 431 persones. Les dades recollides pel Servei serveixen per elaborar els informes anuals sobre l’Estat del racisme a Catalunya i a l’Estat espanyol, eines de denúncia imprescindibles.

També treballa fent activitats formatives a escoles i altres espais educatius sobre el racisme i les diferents tipologies de discriminació a les persones migrants i refugiades. Algunes d’aquestes activitats estan incloses al catàleg d’activitats antirumors promogut per l’Ajuntament de Barcelona.

Número de compte: Triodos Bank: ES91 1491 0001 2220 1183 6521

Col·laboració i aportacions on line


Unicef

Treballa a Síria, Jordània, Iraq, Líban i Turquia en provisió de serveis d’aigua i sanejament, educació, salut, nutrició, protecció i recuperació psicosocial als infants. A Síria, el 2017 van repartir kits d’higiene, de roba d’hivern i mantes tèrmiques a 630.000 famílies; varen reconstruir i ampliar el sistema d’aigua fent possible que arribés a 5,3 milions de persones, i varen acondicionar instal·lacions d’aigua i sanejament per a l’alumnat de 300. 000 escoles; varen distribuir productes de potabilització de l’aigua per a 200.000 persones als camps de refugiats d’Ar Raqqa i Dier Ez-Zor; varen vacunar de la polio a 3,1 milions de nens a Síria els països veins; van matricular 860.000 infants i adolescents a les escoles i van distribuir material escolar per a 124. 200 nens i nenes, i van realitzar programes de prevenció de la violència i l’abús per a 230.000 criatures.

A casa nostra, a elaborat la  guia educativa Passaport d’ humanitat sobre els drets dels nens i nenes migrants i refugiats,

Números de compte: Caixabank ES22 2100 3060 5222 0169 8849 / Banc Sabadell ES40 0081 5197 5000 0110 8215 /Santander ES67 0049 0001 5928 1010 0005 / ING Direct ES98 1465 0100 9560 0000 0000

Col·laboració i aportacions on line

També es poden fer donacions per telèfon via trucada o SMS.

 


5 thoughts on “(Català) Què estan fent les ONG per les persones refugiades?

Comments are closed.