fentipensant
la Justícia Global

Mirades per a la transformació global

El gener del 2013 les tres federacions catalanes d'ONG decideixen fusionar-se i passen a autodenominar-se organitzacions per a la justícia global, un terme dinàmic i en construcció que permet recollir i interconnectar la tasca i el llegat de les més de 100 organitzacions que aglutina Lafede.cat, i el seu treball per la pau, els drets humans i la cooperació internacional.

El juny de 2015, l'Assemblea de Lafede.cat va aprovar el document "Treballar per la justícia global en un món global", una primera guia per al diàleg i el treball conjunt. Amb aquest espai avancem en el procés de definició d'un marc teòric compartit que remarqui la nostra feina quotidiana, canviant i complexa. Hem demanat a persones de reconegut prestigi acadèmic la seva visió de la justícia global en relació a qüestions com l'educació per a la ciutadania global, l'ecofeminisme, la governabilitat, les polítiques migratòries o la pau. Hem demanat també a algunes entitats federades que comparteixin el seu concepte de justícia global.

Com el propi concepte de justícia global, aquest també serà un espai viu on anirem incorporant mirades. Qualsevol comentari o proposta serà benvinguda.

 
A fons
 
Diàlegs
 
Eduquem